Menu

Författare genom tiderna

Under årens lopp har det kommit och gått många författare, men det är egentligen inte dessa som kallas för författare genom tiderna även om det kunde tyckas att det skulle vara så. författareHär handlar det istället om de som har kommit men aldrig gått, det vill säga att de kan ha varit döda under många år, men att de fortfarande lever kvar i vårt medvetande och att de fortfarande läses av många människor. Det är just dessa personer som det kommer att handla om och här ska det ges några exempel på böcker och bokserier skrivna av dessa människor.

Författare som lever kvar

När det gäller genren skönlitteratur är det en författare som det verkligen fortfarande talas om. Detta är även av unga människor för att hans sätt att skriva och berätta var så engagerande och komplicerat att det krävs en viss typ av läsare för att verkligen förstå hans verk. Den författare som det talas om är Franz Kafka och när du hör det namnet känner du säkert till några av hans verk. Här handlar det om odödlig skönlitteratur som har levt i över hundra år. Detta är verkligen något som kan kallas för en bedrift i dagens konkurrenskraftiga bokvärld. Hur som helst finns det fler för alla de som vill läsa enklare läsning.

En författare som är mycket uppmärksammad är Alistair McLean. Här talas det om en människa som var väldigt kunnig om vad han skrev om, samt även kunde beskriva och berätta detta på ett engagerande sätt. Detta ledde till att Alistair McLean blev en mycket omtyckt som också har fått många filmatiseringar av sina böcker. Även här är det då massor av människor som fortfarande läser hans böcker, och det är precis det som gör en författare odödlig och får denne att leva kvar genom tiderna. Har du inte läst något av dessa två skapare av skönlitteratur borde du prova.