Menu

Boksinglar

Förr i tiden var det bara via tryckt media som det gick att läsa nyheter, fakta och andra böcker. Med dagens teknologi finns det möjligheter att köpa digitala ljudböcker och även boksinglar. Ljudböcker känner nog de flesta till vid det här laget och vet att det är något som du kan lyssna till istället för att läsa. Vad boksinglar är kanske det däremot inte är alla som har koll på. Är du en flitig läsare av böcker har du antagligen full koll på detta, men är du en sporadisk bokmal kanske det inte alltid är lika självklart.

Boksinglar är en bok i digital form soboksinglarm kan köpas via nätet och direkt laddas hem till din dator för att läsas via läsplattor eller på dataskärmen. För att göra det enkelt är boksinglar en uppsättning av filer indelade i olika kapitel, precis som när du läser en vanlig bok eller lyssnar på din favoritmusik. Kommer detta då att bli något som får dig att sluta läsa böcker i tryckt form? Troligen inte. För de som har läsplattor eller surfplattor kan det däremot vara lika lätt att läsa som med en vanlig bok. Vad är det då som skulle vara fördelen med boksinglar gentemot vanliga böcker?

Varför föredras boksinglar?

Fördelen med att köpa boksinglar istället för vanliga böcker kan vara att du får direkt tillgång till din bok efter köp på nätet, och slipper således vänta på att din bok ska komma med posten. En annan fördel kan vara att du aldrig riskerar att dina böcker blir förstörda av dig, dina barn eller en pappershungrig hund. Som en tredje och sista fördel kommer naturligtvis priset. När du väljer att köpa böcker i digital form istället för tryckt kommer priset att vara en avgörande faktor. Här får du dina böcker till en bråkdel av priset av en tryckt bok.