Även om du bara läser böcker eller om du själv är den som skriver dem kan det vara en fördel att känna till olika bokförlag i Sverige. bokförlagHär kan det då vara av anledningen att du vill veta var du bäst kan ge ut dina böcker, men det kan då även vara ett sätt att hitta de bästa böckerna av de bästa författarna. Ibland är det så att en del bokförlag blir populära och drar till sig den största skaran av de bästa författarna. Detta beror naturligtvis på att dessa bokförlag är bättre på vad de gör, är mer kända och ger sina författare en större chans med ett bättre kontrakt.

Precis som i övriga delen av världen råder en stor konkurrens mellan olika förlag, för att få de bästa författarna knutna till sig. Här gäller det att erbjuda de bästa avtalen och verkligen vara måna om sina klienter och författare. Bara i Sverige finns det många bokförlag och två av de största är Liber Media och Bonniers Förlag. Här kan det vara svårt att som författare av sin första bok komma in och få publicera, men är du den som har skrivit några böcker med framgång kommer dessa säkert att kontakta dig på egen hand.

Att välja ett mindre bokförlag

När du skriver din första bok kan det vara svårt att hitta ett bokförlag som visar intresse och vill ge ut denna. Här handlar det om att hitta ett mindre, men ändå inte okänt förlag. I det fallet finns Lindqvist Publishing, som är ett ganska känt bokförlag, men ändå ett av de mindre svenska förlagen. Genom en kontakt med detta förlag eller ett i samma storleksklass finns det alltid större förutsättningar för dig med dina böcker, än vid kontakt med de stora jättarna som förmodligen inte kommer att visa något intresse eller ge dig ett högt pris för denna service.