När du är den som gärna läser olika typer av böcker vet du att det är stor skillnad på dem. En del av dessa blir mycket populära, medan andra inte ens når upp till en halvmeter under ytan. böckerDet är då lätt att fråga sig varför det är på detta sätt. Naturligtvis är svaret på varför vissa böcker blir mer populära än andra enkelt, då det handlar helt och hållet om att alla ingredienser finns med och att dessa är skrivna på ett engagerande och intressant sätt. Något som också måste finnas är en gripande handling, en historia som verkligen håller och det är just det som kan vara det svåra.

Böcker med olika karaktärer

Det är många författare som har skrivit populära böcker genom tiderna, men de flesta av alla dessa har olika karaktär. Här handlar det om allt från historiska skildringar och faktaböcker till den mycket uppskattade skönlitteraturen i alla dess skepnader. Att bli en bra och populär författare som skriver bra böcker är inte något som är lätt. Här spelar det nästan ingen roll från vilken samhällsklass som du kommer, utan det handlar enbart om att vara den som skriver bra och blidkar den stora massan. Detta är också ett av de kriterier som finns för att ett bokförlag ska visa ett intresse att trycka dina böcker.

Några av de mest populära böcker och bokserier som har kommit under senare tid är Harry Potter på den internationella scenen. På den svenska scenen handlar det mycket om kriminalnoveller såsom Sjöwall Wahlöö och Camilla Läckberg för att bara nämna två av de många som finns. Det finns dock så många olika författare att det skulle vara en omöjlighet att ta upp detta i en liten artikel. Här gäller det att själv vara aktiv och gå ut på nätet för att läsa alla de bokrecensioner som finns.